Våren är kommen!

Hejsan hej igen!

Ja nu är vi åter från vinteridet. Cheva-roden har varit ute på vädring i Fellingsbro motor dag 1 maj! Det var mycket folk och bilar på en liten plats. Vi mötte lite av våra trevliga vänner och våra fina vänner från norra skogen var med oss i vår Rod. Trevligt måste jag säga då jag får sitta i en varm famn och får en massa uppmärksamhet. Ok… erkänner att jag börjat köra med lite “gubbfasoner” jag gruffar och morrar så jag får som jag vill. Hm inte alltid poppis… ( men det funkar!)

vinter och vår 2016 051

Det här är senaste jobbet vi fixat ihop en Plymouth 1931 med bigblock motor, nyrenoverad växellåda och lite annat lull-lull som jag inte riktigt kan beskriva just nu. Det är en ny bil i gammal kappa kan man säga.

Sedan har stora husvagnen återvänt från vintervilan. Det är skönt att ligga i vagnen och gotta sig, solen värmer gott genom fönstret ovanför min plats. Lilla Hotrod Tussan är ju med på allt numera. Hon är söt och glad, men så mycket uppmärksamhet hon tar då! Av mig? hm inte helt nöjd, men jag gillar tiken ändå, hon är lite min, typ som en syrra! Hotrod Tussan är verkligen ett hot-rod -hund ämne! Hon gillar rätt saker, som att åka bil och spana på snygga bilar folk, andra hot-rod-hundar  och raggarhundar. Ja, det finns hot-rod-hundar och så raggarhundar. Fina, coola söta och trevliga hundar är oftast hot-rod-hundar, raggarhundar är stora stretiga och läskiga. Typ då ägarna tror de ger dem pondus och attityd, men vi andra vet bättre! ( Oj, det där kanske inte var en helt just beskrivning, men lite sanning ändå…)

vinter och vår 2016 017

Här sitter Mrs T och väntar på kaffe! ( hon ser lite kissnödig ut?)

vinter och vår 2016 034

Fina mätare sitter bara på fina saker som våran kompis fin fina HD!

vinter och vår 2016 049

Här torr kör Mr T vår kompis snygga långgaffel!

 

vinter och vår 2016 021

Här sitter Mr T och vår kompis, som är en fena på att bjuda på kaffe och annat gott när vi kommer!

vinter och vår 2016 015

Kompisen som har den snyggaste HD vill inte stajla på bild!

vinter och vår 2016 045

Här gullas det framför fina Plymouthen och fin fina cyklar!

vinter och vår 2016 039

Mrs T hon vill ju inte vara sämre hon, här mallar hon och Hotrod Tussan sig!  Duger minsann att drömma, hon har ju inte ens mc kort!

Om livet som Hotrod hund kan sägas att det lugnat sig en hel del. Vi är mer ute med stora bilen än roden och det är bekvämare men inte lika kul. Husvagnslivet är ju lite likt hotrodlivet fast utan cool faktorn. Jag menar vem är ute med husvagn? Pensionärer och barnfamiljer. Jag anser mig inte platsa! Nåväl när jag ser på Mr T och Mrs T så är de inte riktigt passande som vare sig barnfamiljs folk eller pensionärer, jag fattar inte riktigt vad de gör alla gånger. Hur som helst så är jag med på allt, chefar i garaget så gott det går, tyvärr  så tvingas jag allt för ofta vara barnvakt  till Lill Tussan… Ibland är det skit tråkigt och ibland rätt skönt, hon är ju varm och go att vila middag tillsammans med. Så är det kul att busa med henne eller bara kolla på hennes tokigheter, att hon orkar?!

semesrerb 2015 087

Ja, det är ju inget fjutt ekipage vi kuskar runt i men ändå…

vinter 2015-16 055

Jag vilar mig en stund och rapporterar mer från sommarens event och äventyr! Ses!

Vinter i Paradiset

Hej Hopp alla glada och Gott Nytt År 2016! Wow!

Häftigt med nytt år och nya utmaningar. Vi har redan hunnit med en massa kul saker!

Kolla in det här till exempel…

vinter 2015-16 114

Ja, det ser väl alla en snö gubbe, hur kul som helst att göra men sen då?

vinter 2015-16 018

Men den här lilla tjejen, ni vet Hotrod tussan, hon gick och gömde sig i ett skyddat hörn och skällde livrädd, för en snögubbe? Ja, vi filmade men det ville inte komma med här, filmen alltså. Vi fick oss ett gott skatt för det blev ju lite komiskt när hon var så rädd för snögubben!

Ja som sagt det är vinter och till vintern hör det till att ha skotern på flaket och åka dit där det finns snö och där det är tillåtet att köra, viktigt!

vinter 2015-16 073

Här är det Mrs T som är ute och fräser på skotern. Jag rekommenderar det inte. Ni ser ju själva, hon har ju på sig en massa kläder och hjälm. Tror ni sånt finns för oss fyrbenta? Nej, naturligtvis inte! Det haft ju varit kul att få vara med och fräsa runt i snöyra! ( Men det blir ju för kallt för oss)

vinter 2015-16 100

Men det är ju mysigt ändå, när vi busat klart i snön får värma oss framför en skön brasa!  (en och annan korvbit slinker lätt ner också!)

vinter 2015-16 118

Sen jobbar vi lite i garaget, det blir lite fnulande nu och då. Värmen är fixad och jag skulle kunna vara med och chefa lite över jobbet på en skön dyna under luftvärmepumpen, men som ni kanske har fattat, jag har fått en “syster” att passa dagarna långa. Ingen frågade mig om vad jag tyckte. Hm… men ja, om ingen skvallrar så gillar jag henne. Hon är glad och busig. Det blir ju inte tråkigt om dagarna. Så finns det lite fördelar. Hon uppfostras med mutor. Godis. Jag som alltid vet vad som förväntas eller så gör jag bara det jag brukar får också godis, bra va´?

Ja, här är vårt projekt, det ska bli en Ratrod till brudarna…

vinter 2015-16 033

Å hon ska sitta å köra i den här läckra stolen. Men så värst gosig ser den ju inte ut. Jag hoppar att sitta där å köra!

vinter 2015-16 120

Mrs T “torrkör” lustigt men det är vad bilfolket kallar detta att sitta i förarsätet å drömma…

vinter 2015-16 113

Ja, och i sommar ser ni oss på vägarna igen. Det är ju bara några månader dit nu!

 

 

 

 

Kolsva natta 2015

sensommar 2015 038

Hejsan, hallå! Ja, min tid är inte riktigt i fas. Nja, i ärlighetens namn så är min tid sällan i fas, jag har en icke kronologisk tid. Det kommer och går lite som det passar mig. Här är vi på Kolsva natta, men som ni ser så är det dag!

sensommar 2015 042

Den här gamla kärran är ju lite mer än bekant, Mr. T bygge, går norr om Kolsva numera…

sensommar 2015 043

Våran fina kärra gör sig som vanligt bra i sensommar solens ljumma värme!

sensommar 2015 044

Vi tog inte hem den stora pokalen i år, vi förlorade den med en fjuttig röst! Men Mr. T vann pris för snyggast kärring. Ska jag säga rakt ut som det var, så var det ingen större konkurens

sensommar 2015 048

Här sitter hon och ser lite fin ut…

 

sensommar 2015 006

Ja, och den här lilla damen håller mig sysselsatt och har gjort så i flera veckor nu. Jag vänjer mig sakta men säkert, hon är ju en av oss nu. Och det som hon visat så här långt visar på ett potentiellt Hotrod hund ämne!

semesrerb 2015 243

Jag spanar vidare, och mer om livet som Hot-rod-hund kommer snart!

 

Syster eller vad är detta?!

20150805_132740

Mrs. T har dragit hem en ny familjemedlem. Hm jag var med och hämtade ok, men jag vet inte hur jag ska uttrycka min åsikt.  Kan hända att hon blir bättre med tiden. Hon heter Nikie!

20150805_192616

Det var bäst att dra… Mr. T släpper ner denna sak på min plats. Otroligt säger jag, inte imponerad.

Rättvik och Classic car 2015

semesrerb 2015 272

Ja ha… som ni ser är det vissa är lite som tokiga…  Vi har råddat om och lastat på husvagn och rodden på släpet. Allt kom med, Chevan och rodden och husvagnen allt på en gång!

semesrerb 2015 274

Här är han vår coola chaufför! Men ser ni vad han  har på fötterna? Är det skor eller skyddstossor?

semesrerb 2015 278

Mrs. T gillar sin egna trappa. Jag å min sida tycker den är jobbig. Försöker se lite tveksam och frågande ut, så jag blir buren upp för trappan så ofta det går…om jag inte råkar glömma bort mig i min iver att kolla och vara med där det går så snabbt som möjligt.. Måste ju försöka upprätthålla nån form av vakthunds image…

semesrerb 2015 282

Mr. T håller på och fixar med nått. Det är inte den vackraste campingen men det fungerar. Ett par kilometer bort, så vet vi att vi har vackra Siljan och lite annat trevligt!

semesrerb 2015 306

Vi går runt och kollar på bilar och folk. Det är så roligt att kolla på alla dessa bilar och människor som samlas i Rättvik. Tänk att varje bil representerar kanske en persons drömbil, eller dröm om bil och allt runt kring bilar och bilkultur. Ibland lite för mycket alkohol, men för det mesta fest och glädje!

semesrerb 2015 287

Hot Rod träff och samling inför road run till Nusnäs dansbana och ångbåtsbrygga (samma plats).

semesrerb 2015 284

Det blev ca 65 bilar som åkte till Nusnäs för fika och trevlig gemenskap.

 

semesrerb 2015 291

Mrs T, hon gillar detta och vi hade en fin dag, solen sken!

 

semesrerb 2015 292

Snygg bil!

semesrerb 2015 290

Nu har vi har kollat klart på bilar och jag har gjort mitt bästa med att undvika pinka på andras däck. Händer ibland att jag inte kan hålla mig utan markerar en skvätt lite här och där…

semesrerb 2015 310

Oo Oo… vad händer här då? Bekymmer och funderingar om att nått är olagligt, men vad? Polisen river sig i skägget och tillkallar förstärkning!

 

semesrerb 2015 316

Det kommer förstärkning för en flygande besiktning på plats. Men vi flög inte?

semesrerb 2015 318

Poliserna letar i sin data och kommer fram till att vi saknade bakreflexer och hade otillräcklig/olaglig ljuddämpning! Jo, det blev böter för detta, men vi fick rabatt på ljudet -50 % för det var ju ändå lite charmigt! Samanlagt 750kr till staten och förenklad reg.besiktning. Mr. T var mindre nöjd, men sådant här får man räkna med då man ska låta lite extra. Undrar vad poliserna hade gillat våra eldsflammor? Kanske de hade rivit böterna?

Mer semester i Norge, Geiranger och Reinheimfjällen!

 

semesrerb 2015 086

Bild från Trollstigen och det var högt. 400m ner!

semesrerb 2015 091

Nu är vi uppe på platån! Vi möttes av applåder. Guiden som avrådde oss från att köra sa att hon var mäkta imponerad. Hon hade aldrig på sina 25år som guide sett en så säker chaufför!

semesrerb 2015 111

Vi åker ner mot Valldal lite skönare väg. Killar inte lika mycket i magen som när vi åkte upp!

semesrerb 2015 109

Färja över från Valldal till Eidsdal.

semesrerb 2015 120

Vi ser ner mot Geiranger fjorden!

semesrerb 2015 121

Vi är 800m över havet här. Fjorden är lika djup ner…

semesrerb 2015 130

Vandringsled, man kan alltså gå massor här om man vill! De går ju på tur norrmännen!

semesrerb 2015 155

Så här ser hårnålskurvorna ut på nära håll!

 

semesrerb 2015 172

Lyxkryssare i Geiranger.

semesrerb 2015 178

Påskjutsbromsarna på vagnen blev riktigt varma. Mr. T tar fram släggan och slår loss dem gång på gång! Lite längre fram åker vi in på en mack och lånar domkraft och Mr. T fixar bromsarna så de fungerar som de ska resten av resan.

semesrerb 2015 229

Den här galningen cyklade om oss och förbi oss flera gånger. Vi stannade efter vägen och fikade, lagade bromsar och njöt av utsikten. Cyklisten bara cyklade!

semesrerb 2015 231

Här är vi på väg upp mot Reinheims fjällets nationalpark. Vi kommer att åka genom hela parken upp på bergskammen. Och vi kommer att mötas av fler hårnålskurvor, husbilar mm. Inga renar men en och annan får krake…

semesrerb 2015 233

Det här är en väg på bergssida!

semesrerb 2015 237

Här sitter vi och njuter av utsikten och en stunds vila. Det är hisnande att åka på dessa vägar. Om man kollar ner så är det flera hundar meter ner till nästa platå!

semesrerb 2015 243

Jag kollar och försöker förstå varför vi är här… så högt upp!

semesrerb 2015 244

Mrs. T dinglar med benen utför ett stup. Det går ju bra när man sitter ner.

 

semesrerb 2015 255

Här är vi ca 1600m ö h. och ja det är snö som Mr. T lutar sig mot!

semesrerb 2015 258

Ja, det är snö också här!

semesrerb 2015 256

Bergs topparna är ca 1800m ö h. Vi besteg dem inte!

semesrerb 2015 262

Det här är Djupvasshytte. Vattnet är lika djupt som fjällsidorna är höga sägs det.

 

semesrerb 2015 261 semesrerb 2015 267

Spegelbankt. Vattnet är kallt och smakar snö!

Camping semester i Norge, Trollstigen!

semesrerb 2015 007

Nu har vi packat bilen för semester!

semesrerb 2015 011

Vi tar en liten fika paus i Nusnäs, hos Rulls. De fick besök av den här snyggingen, fast ägaren var inte så mycket att vila ögonen på. Mrs T tyckte han kunde skylla sig själv då frun stack. Är man inte rädd om fruarna så drar de…

semesrerb 2015 014

Tobbe Rull har byggt en fin teardropp husvagn. Jag passar bra i den… fin koja typ! 😉

semesrerb 2015 021

Å så åker vi vidare…

semesrerb 2015 025

Åreskutan med snö!

 

semesrerb 2015 027

Här åker folk upp i liftarna med cyklar och cyklar ner?! Konstigt, men fort gick det i alla fall!

semesrerb 2015 031

Mrs. T vill prompt till Nidaros Domen, hon skulle ruska om St:Olovs reliker sa hon. Det enda ruskande jag märkte av var när vi backade med husvagnen för att parkera… vi körde in i en norsk bil..Det blev lite repor på huven och lite fix med vår vagn efter den påhälsningen.  Mr. T är som McGuiver, han har allt möjligt bra med sig i en låda och kunde fixa ihop det som gick sönder med kablar eltejp och med silver tejp/ Jesus tejp som helar allt!

semesrerb 2015 035

Det här är den berömda Domen…

semesrerb 2015 040

Snygg och mäktig på utsidan… inne i den fick man inte fota och alla broschyrer kostade lite väl mycket för reklam…

semesrerb 2015 044

Nu ska vi sova för natten, tunneln var stängd för nattetid för de reparerar. Vi får fri campa eftersom campingen ligger på andra sidan tunneln. Det gick ju bra det också!

semesrerb 2015 048

Bro över och in i tunnel…

semesrerb 2015 049

Ljuset i tunneln, vi såg det!

semesrerb 2015 050

Tidig regnig morgon i Orkdal.

semesrerb 2015 054

Färja över någonstans, kostade per meter då vårt ekipage är över 6m. Vi är 15.5m långa… typ 600 Norska kr!

semesrerb 2015 052

Vackert!

semesrerb 2015 060 semesrerb 2015 065

Spegelblanka vyer, fantastiskt!

semesrerb 2015 071

Ferie stuga…

semesrerb 2015 073

Nu är vi på farlig mark! Trollvarning! Och otäcka var de alla troll som smög lite här och där!

semesrerb 2015 074

Det fanns forsar och vattenfall över allt.

semesrerb 2015 078

Vi står och velar om vi ska våga åka upp… vägen går i hårnåls kurvor upp för bergsidan, 11st och med 30 graders lutning.

semesrerb 2015 079

Med detta upp för trollstigen… inga förbjuds skytar om att man inte får åka med husvagn men vi blir avrådda av erfarna guider… Andra tycker kan ni köra så kör på!

semesrerb 2015 096

Vi vågar!

semesrerb 2015 102

Ja, ja det är riktig snö!

semesrerb 2015 104

Fortsättning följer!

Custom och Hotrod i Skulltuna 2015

 

power meet 2015 084

Här ligger jag och spanar på det som kommer och går

Ett gäng MC killar har varit ner en snabbis och kollat och visat upp sina cyklar… Snygga!

power meet 2015 080

Det kommer hotrods och annat…

power meet 2015 088

Roligt att kolla in vem som sitter i…

power meet 2015 089

Den här godingen har vi sett, lite här och där, även här!

power meet 2015 090

power meet 2015 091

Och den har lite fina killar på flaket!

power meet 2015 055

Väldig fin dag för att gå och kolla på dessa snygga coola bilar.

power meet 2015 063

Denna lite ja, halv dana custom har kommit hit från Finland. Nästa år kanske vi får se nått helt annat. Verkar som om bilen är under konstruktion! Tjejen är fin som hon är!

power meet 2015 071

Detta fina par hade en fin custom bil och de var väldigt fina själva också…

power meet 2015 072

Mm en del går verkligen in för detta med custom! Snyggt och ja helt underbart att se!

power meet 2015 076

Det här är mattes, Mrs t´s älskling. Den vill hon ha, om hon vill ha nått nytt!

Power Meet på stan 2015

power meet 2015 101

Jaha så här är det! Massor av bilar, människor och musik som ljudet av V8;or.

power meet 2015 136

Allt har inte V8, men det är roligt ändå!

power meet 2015 134

Glad tjej men killen verkar lite trött…

power meet 2015 131

De här killarna kände visst oss… och känner sig nog rätt coola.

power meet 2015 132

Sedan finns det sådant som inte är snyggt, men det spelar liksom ingen roll, det är kul att vara med, med det man har.

power meet 2015 130

Fin bil… lite sura gubbar i den där.

power meet 2015 106

Killen når inte riktigt upp att slå på taket, men det går ändå, gulligt!

power meet 2015 118

Fina par som njuter av cruising.

power meet 2015 114

Glada killar/gubbar i en bubbla!

power meet 2015 125

Hotta brudar, glada tjejer!

 

power meet 2015 116

Otroligt snyggt! :-)

power meet 2015 115

Det ska böjas i tid, det som krokigt ska bli… Ungen verkar fundera lite på vad det är som händer.

 

power meet 2015 120

Snygg kille, snyggaste killen enligt Mrs T!

 

power meet 2015 124

Här är de hotta brudarna igen!

power meet 2015 137

Sedan blev det nog lite för mycket innanför västen, typ…

 

power meet 2015 138

Vi brände däck så det rök ordentligt! Det som rök var förutom däcken, bältremmen, den gick av! Så det var bara att ringa efter skjuts hem.

 

power meet 2015 145

Han glömde mig i bilen, hu va hemskt! Viken tur att han kom på att jag låg kvar i bilen, jag tänkte ju inte på att jag skulle hoppa ut. Vi hade ju liksom egen bil på skjuts…

power meet 2015 147

Ja nu är det bara att hoppa in i bärgaren och dra hem.

power meet 2015 151

Ja, så här kom kungen av Kolsva hem sista natten av Power Meet 2015!

 

 

Power Big Meet i Västerås 2015, Johannisberg

 

power meet 2015 044

 

Jaha, så är det i gång igen, Power Meet. Mycket folk som vanligt och mycket varmt! Här är vi på gång in på Johannisebergs flygfält.

power meet 2015 036

Det här är vår plats på Johannisberg, samma varje år, det känns tryggt jag vet vart jag ska gå å pinka å springa av mig lite. Men jag trivs bäst med att ligga och spana i skuggan. Kommer förbi ett och annat intressant!

power meet 2015 038

Det här är Björn, han säljer aluminium svets. Skit enkelt, bara dra ut en tråd och bränna på med gasolbrännaren, klart!

power meet 2015 031

Det här är finska tofflor, Reino tofflor är det officiella namnet på dessa…

power meet 2015 034

Tofflorna tillhör mannen i orange mössan. Han är en  P. M. kompis som återkommer varje år. Han är så rolig, som en Mr Bean på speed!

power meet 2015 046

Vi tar en paus och det är riktigt poppis med Dodge Ram….

power meet 2015 051

Den här bilen är en av ett gigant gäng från Tyskland som kallar sig de galna tyskarna. Och de är verkligen galna, kör runt i karavan och de kör som galningar i sina nya snygga muskelbilar!

power meet 2015 030

Det här är också en snygging Hummer från Danmark, reklambil med massor med reklam snyggt, detta också.

Fortsättning följer…